Supermahtavaa uutta vuotta 2014!!!

Kiitos Suomen kulttuurirahastolle apurahasta. VarsiNaisten Varsinais-Suomen kiertue on nyt ohi, 5 kuukauden loma alkakoon (jota Vilma ja Reetta lähtevät viettämään Aasian auringon alle)! Ollaan opittu paljon esiintymisestä, apuraha-anomusten täyttämisestä, kuuden hengen aikataulujen sovittamisesta, äänentoistolaitteiden pystytyksestä, piuhojen käärimisestä, roudaamisesta, muusikon ergonomiasta, markkinoinnin merkityksestä, auton korjaamisesta (Lauri on oppinut), rahan käytöstä, ystävyydestä, elämästä. Kiitos kaikille meidän kuulijoille ja kotijoukoille, erityiskiitos Reetan ja Lauran vanhemmille, joiden vieraanvaraisuudesta olemme saaneet nauttia jo monta kertaa keikkakiertueen yhteydessä! Olemme onnellisia kaikesta tuesta ja jokaisesta ihmisestä joka on konserteissamme vieraillut. Tulee ikävä tätä bändiä, koska ollaan kuluneen vuoden aikana koettu paljon yhdessä. Onneksi tämä ei jää tähän!

Keikoista jäi paljon hienoja muistoja mieleen: Räntmestarin Krouvissa Rikalanmäellä saatiin esiintyä stemmalaulannan esikuviemme, Kardemimmien kanssa. Salossa yläasteella ja lukiossa huomattiin, että workshopissa opettamamme kappale ”Epätoivottu Vieras” toimii mainiosti myös oppilaiden kanssa. Salon Veturitallissa yllätyimme täydellisesti yleisön määrästä. Olimme odottaneet 20-30 henkeä, mutta paikalle kertyi lopulta yli 90 ihmistä. Muutenkin paikka sopi akustiikaltaan täydellisesti VarsiNaisten musiikille. Forssan kirjastossa meidät otettiin kiitollisina vastaan ja jälkikaffitkin tarjottiin jo sulkeutuneessa kirjastossa. Bed & Breakfast-paikaksi muutetussa tunnelmallisessa kyläkoulussa Villa Tietolassa Urjalassa vietimme ihanan illan vessan lattialla (jonne oltiin hakeuduttu lattialämmityksen takia) viiniä juoden, ja seuraavana päivänä soitimme paikallisille olohuonekonsertin vanhassa jumppasalissa, jossa oli vielä puolapuut seinällä! Pääsimme vihdoinkin valloittamaan myös Turkua: Sibelius-Museossa oli upeat puitteet soittaa, mutta opittiin, ettei kannata laittaa konserttipäiväksi Lucian päivää, jolloin kaikissa Turun kirkoissa on samaan aikaan joku konsertti, ja joka hivenen verotti meitlä yleisöä :D Mahtavasta Sointu-musiikkikahvilasta saatiin taas uutta pontta baarissa soittamiseen. Baarimikot oli kivoja ja hauskoja, yleisö oli innokasta ja eloisaa, tunnelma oli kodikas ja lämmin. Matti Mustoselle suurkiitos miksauksesta, on se vaan ihan eri asia soittaa livemiksauksen kanssa! Soinnusta tulee meidän vakipaikka, se on varma.

Laskimme, että VarsiNaisilla oli 45 keikkaa vuonna 2013! Sibelius-Akatemian kamarimusiikkisalissa oli meidän läksiäiskeikka 18.12. valloittavan Lily Gildersin kanssa. Kamarimusiikkisalilla on bändimme historian kannalta suuri merkitys. Siellä oli meidän eka keikka 3.12.2010, jossa esitimme kappaleet Tuli talvi, ei tahottu sekä Auringon sokaisema. Ensimmäinen oma konserttimme kamarimusiikkisalissa oli Hohka-yhtyeen kanssa keväällä 2011, seuraava Ensemble Norman kanssa keväällä 2012. Järjestimme siellä myös ensimmäisen levymme julkaisukonsertin 19.12.2012. Eduskunta ottaa koko Sibelius-Akateian R-talon käyttöönsä ensi syksystä alkaen, joten tämä keikka taisi jäädä viimeiseksemme kamarimusiikkisalissa. Vikan kerran kunniaksi moshattiin ja vedettiin Villi tyttö överiksi. Show must go on!

Alla linkki on meidän luomustudiovideoon, joka käytiin kuvaamassa Sanniksen isän ihanassa ullakkoasunnossa Mäntsälässä kuukausi sitten. Löytyy myös luomustudion sivuilta.Kappale kertoo surusta, joka tulee taloon. Se suostuu lähtemään vain yhdellä ehdolla.

Epätoivottu vieras – luomustudiovideoa

Nähdään ensi kesänä ainakin Haapavesi Folkissa ja Kaustisen kansanmusiikkifestareilla! Nauttikaa elämästä!

Viimeisimmät artikkelit