Susadai, terveisiä Kambodzasta!

 VarsiNaisten puolen vuoden loma on saavuttanut puolen välin. ValMareetta on edennyt tarinoidenkeräysmatkallaan Kaakkois-Aasiassa Malesiasta Thaimaan läpi Laosiin ja sieltä Kambodzaan. Tällä välin muut VarsiNaiset ovat hoidelleet VarsNaisten Konserttikeskus- ym. keikka-järjestelyjä ensi vuodelle Suomen päässä (ja toivottavasti ehtineet elää vähän omaakin elämäänsä).

Saamme ilosta sekaisin ilmoittaa että  seuraavat kolme vuotta Valma & VarsNaiset on yksi konserttikeskuksen kiertuebändeistä! Eli meidät voi tilata pitämään konsertteja tai työpajoja ala- ja yläkouluihin sekä lukioihin. Ensimmäinen keikkatarjous tuli Raumalta, jossa saadaan yleisöksemme kaikki Rauman ala- ja yläasteet ensi syksyn ja kevään aikana. Lue lisää konsettikeskuksen sivuilta.

Aasian matka on ollut hedelmällistä aikaa uusien laulutekstien syntymiselle. Kaikissa maissa olemme saaneet tutustua paikallisiin ihmisiin ja nauttia  valtavasta vieraanvaraisuudesta ja meitä kohtaan osoitetusta uteliaisuudesta. Monia elämäntarinoita on kirjoitettu ylös, ja niistä toivottavasti jokunen päätyy VarsNaisten ensi vuonna toteutettavalle levylle. Se voi olla miehestä joka ei tiedä omaa syntymäpäiväänsä. Tai pojasta joka tekee töitä 16 tuntia yössä eikä kaipaa muuta. Naisesta joka luopuu omasta lapsestaan. Entisestä kylän päälliköstä, joka ei pysty enää kävelemään polvivaivojen takia. Pojasta joka lähettää rahaa kotiin Intiaan vanhemmilleen ja siskojensa myötäjäisiin. Ikävöinnistä, vapaudesta, hetkessä elämisestä. Siitä, että ihmiset ovat loppujen lopuksi kaikki samanlaisia kaikkialla maailmassa.

Meillä on kova ikävä muita VarsiNaisia, onneksi skype on keksitty. Yhtenä päivänä jo pidettiinkin virtuaalibändipalaveri. Teknologian ylistys!   Kesän keikoista on varmistunut ainakin Haapavesifolk, jossa VarsNaisilla on keikka pe-iltana 27.6. Lähinnä ajateltiin kesällä kuitenkin työstää uusia lauluja uutta levyä varten, kuvata ja äänittää Äiti -kappaleeseen musavideo Sysmässä, ottaa uusia promokuvia ja järjestää  VarsiNais-illanviettoja eli  ”palavereita” pitkän tauon jälkeen.   Lähetämme lämpöä (kai nyt saa jo lähettää lämpöä kun ei se oikea talvi sinne tullut) sinne rakkaaseen Suomen maahan!

Viimeisimmät artikkelit