VarsiNaisten yhdentyminen

VarsiNaiset ovat jälleen yhdistyneet puolen vuoden luovan tauon jälkeen!
Reetta, Vilma ja Lauri palasivat hengissä Aasiasta reppu täynnä intialaisia vaatteita, pää täynnä uusia lauluja, mahat täynnä matoja ja kädet täynnä soittamattomuudesta aiheutuneita rakkoja.

Ostettiin VarsiNaisille Intiasta keikkamekot (ja Laurille keikkapaita). Levyä on levitetty niin Intiassa kuin Kaakkois-Aasiassakin. Sitä on soitettu Thaimaassa baarissa ja laulettu Angkorin temppelialueen turisteille. Reetta ja Vilma nimittäin aloittivat musiikkivideon kuvaus-uransa Angorilla Vilman perheen vanhalla kapula-canonilla. Opimme ainakin sen että kannattaa tarkistaa kameran videolaatuasetus ennen kahden päivän kuvaussessioita..

Uutta levyä suunnitellaan jo innolla. Levyn teema on edellislevyä kesäisempi ja jopa toiveikkaampi, vaikka monet aiheet liikkuvat lähempänä elämän ja kuoleman rajaa. Äiti-kappaletta on jo tilattu jopa tuleviin hautajaisiin. MuTelainen ystävämme Joonas “Sakari” Saikkonen on jälleen pyydetty äänittämään ja miksaamaan uutta levyä. Äänittäminen tapahtuu näillä näkymin huhtikuussa 2015.

Parhaillaan 60+ % bändistä oleilee Haapaveden kesäfolkeilla. Vilma, Reetta ja Lauri saivat Haapaveden opistolta pienen varastohuoneen kappaleiden mieleenpalauttelua varten – sormet ovat vielä toistaiseksi vähän tahmeat puolen vuoden soittotauon jälkeen. Perjaintaihin mennessä olemme superterässä! Haapavesifolk aloittaa VarsiNaisten keikkakauden: lämppäämme American Café Orchestraa 27.6. klo 21.30 päälavalla. Haapavedeltä siirrymme luontevasti viikon tauon jälkeen Kaustisen kansanmusiikifestareille, jossa soitamme keikat Iholla-salissa (ma 7.7. klo 20.30) ja Viinituvassa (pe 11.7. klo 21.45). Pori Jazzien aikaan – vaan ei jazzeilla – keikkaamme tiistaina 15.7. Elävämmän musiikin klubilla (lisää infoa keikat-sivulla).

Konserttikeskuksen kautta on järjestynyt näillä näkymin kolme keikkakiertuetta syksyksi 2014 ja kevääksi 2015; koluamme läpi kaikki Rauman ala- ja yläkoulut. Lisäksi vierailemme Vimpelin, Alajärven ja Soinin kouluissa.

Heinäkuun lopussa eristäydymme Sysmän sysimetsiin Äiti-kappaleen musiikkivideon kuvauksiin. Tällä kertaa matkaan ei lähdetä Laurin ja Vilman autolla, koska se odottaa saattohoidossa romuttamolle lähtöä. Kuismien kukkaishippikeikka-auto jää myöskin luultavimmin eläkkeelle tämän festarikesän jälkeen. Arvoitukseksi jää, millä pelillä tulevaisuudessa roudaamme itsemme ja soittimet keikoille. Ehkäpä laakinpelillä?

Viimeisimmät artikkelit