Yhtye


Vilma
 on laulaja-lauluntekijä, joka vankan klassisen pianistin koulutuksen hankittuaan käänsi kelkan. Päästyään Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolle hän alkoi kuumeisesti kirjoittaa lauluja ja tutustua kansanmusiikin ja rytmimusiikin maailmaan. Erilaiset tarinat, ihmiskohtalot ja mielen toiminta ovat aina kiehtoneet Vilmaa. Teksteillään hän haluaa herätellä kuulijaa tiedostamaan, kyseenalaistamaan ja tuntemaan elämää vahvemmin. Laulujen tekeminen, esiintyminen, laulaminen ja tanssiminen ovat Vilmalle voimavaroja, joita tehdessä kaikki muu unohtuu. Vapaa-ajallaan hän tanssii bollywoodia, joogaa ja matkustaa maailmalla.

Sannis soittaa Valma & Varsinaisissa viulua ja perkussioita sekä laulaa ja säveltää. Hän aloitti 6-vuotiaana viulutunnit, sävelsi kavereiden kanssa omia musikaaleja, rakensi lavasteita ja jamitteli kotona sisarusten ja isän kanssa. Lukion jälkeen alkoivat opinnot Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatuksen osastolla. Esiintymisessä Sannikselle on tärkeintä läsnäolo sekä yleisön ja kanssamuusikoiden kohtaaminen. Varsinaiset on Sannikselle luovuuden temmellyskenttä, jossa on mahdollista toteuttaa itseään kokonaisvaltaisesti. Vasta valmistunut musiikinmaisteri opettaa kolmatta luokkaa Tuusulassa ja vapaa-ajallaan joogaa innokkaasti.

Lauran musiikkiura alkoi pienenä siskojen ja vanhempien musisointia seuratessa. Omien viuluopintojen alussa Lauran lempiharrastus oli kotelon avaaminen ja sulkeminen kymmeniä kertoja päivässä. Pääinstrumenttina pitkään ollut piano sai entistä kovemman kilpailijan viuluinnostuksen lähdettyä uuteen nousuun Mauno Järvelän näppärikursseilla. Lauran mielestä musiikin tekemisessä tärkeintä on ilo ja vapaus soittaa tosissaan mutta ei liian vakavasti. Vapaa-ajallaan Laura nauttii tee-se-itse-suunnitelmista ja järjestää itselleen ikuisuusprojekteja muun muassa käsitöiden parissa.

Reetan ensimmäiset soittimet olivat piano ja viulu. Hän opiskeli alttoviulunsoittoa Turun ammattikorkeakoulussa ja kontrabasso tuli kuvioihin näppärikursseilla. Musiikkikasvatuksen opiskelu on osoittautunut Reetalle oikeaksi tieksi: nyt hän saa soittaa kaikkea niin paljon kuin ehtii. Reetan tarkasta korvasta ja stemmalaulutaidosta on ollut paljon iloa Varsinaisille. Varsinaisissa yhdistyvät hänelle rakkaimmat asiat: ystävät ja musiikin tekemisen ilo. Reetta soittaa bassoa myös Pikku Papun Orkesterissa ja Ykspihlajan Kino-orkesterissa. Vapaa-ajallaan hän hoitaa kilpikonnia ja suunnittelee lenkille lähtemistä.

Lauri on uteliaisuuden, omapäisyyden ja monipuolisen koulutuksen kasvattama multi-instrumentalisti. Klassisen ja pop/rock-musiikin parissa vietetyt lapsuus- ja nuoruusvuodet sekä sittemmin folk-musiikki ovat muodostaneet Laurin muusikkouden peruspilarit. Hän tuo naisvoittoiseen yhtyeeseen ryhtiä perkussionistina, kitaristina ja laulajana. Lauri on myös tunnettu loistavasta vihellystaidostaan. Valma & Varsinaisten lisäksi hän esittää omia laulujaan yhtyeensä Hongiston kanssa. Lauri arvostaa kaikenlaista sydämellä tehtyä musiikkia. Vapaa-ajallaan hän harrastaa sirkusakrobatiaa ja samoilee metsissä, mutta ymmärtää myös lepäämisen jalon taidon.